Logistics

Our services

TAILORED LOGISTIC SERVICES

Wagenpark, chauffeurs en overige medewerkers

Ons wagenpark heeft een gemiddelde leeftijd van drie jaar en bestaat uit vrachtwagens en montagewagens die zijn uitgerust met Euro 5- of Euro 6 motoren. Ook de zwaarste auto’s met laadkranen voldoen aan de laatst gestelde milieueisen. Op alle plaatsen met milieuzones mogen deze vrachtauto’s hun werk verrichten: http://www.milieuzones.nl/locaties-milieuzones en http://www.rotterdam.nl/milieuzone. Verweij Logistiek heeft als een van de eerste transportbedrijven in 2008 – 2009 deelgenomen aan het project Greendriver, waardoor het verbruik van brandstof daadwerkelijk is verminderd. Tijdens de opleiding van al onze chauffeurs komt energiezuinig rijgedrag uitgebreid aan bod. We optimaliseren het brandstofgebruik onder andere effectief door monitoren op rijgedrag en afstelling van voertuigen. Ook de opleiding HNR (het nieuwe rijden) die alle chauffeurs hebben gehad, bespaart tot enkele % brandstof. Het afstemmen van een ideaal pompvermogen (PTO) met betrekking tot gebruik van het toerental van de autolaadkraan, zorgt voor een optimaal vermogen én minder verbruik van brandstof. Wij hebben een continue toepasbaar volgsysteem met betrekking tot duurzaam rijden om het rijgedrag en de voertuigbeheersing van de chauffeur zo nodig te verbeteren.

Organisatie: minder (lege) kilometers

Als transportonderneming blijven we focussen op het verminderen van ‘lege’ kilometers. Het Transport Management Systeem ondersteunt actief en real time de begeleiding van de chauffeurs en zorgt voor samenstelling van de beste routing. Binnen elke sector van logistiek is de betreffende afdeling verantwoordelijk voor het optimaliseren van de ladingen en de beladingsgraad. Wij bieden onze klanten alternatieve transporten/routing aan als dat leidt tot minder CO2 uitstoot. Daarnaast promoten we defensief en ECO-vriendelijk rijgedrag met als doel het dieselverbruik te laten afnemen. De directie heeft geïnvesteerd in een hybride (plug-in)voertuig, waardoor het brandstofverbruik per rit met ca 25% is gedaald. Door het opladen van de hybride accu met groene stroom is de totale uitstoot van CO2 op door de directie gereden kilometers in grote mate gedaald. In ons bedrijfsbeleid promoten wij actief fietsgebruik voor woon-werkverkeer. Zowel om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren als om CO2 uitstoot te verminderen. Er staan bedrijfsfietsen ter beschikking, medewerkers kunnen inpandig hun fiets parkeren en douchen. Door toenemende ontwikkelingen (semi-elektrische aandrijving) is steeds grotere afstand woon-werkverkeer met de fiets mogelijk. Wij hebben een oplaadvoorziening voor elektrische fietsen. Steeds meer medewerkers zetten hun auto steeds minder in voor woon-werkverkeer. Meer dan 60% van onze medewerkers komt met de fiets. Daarnaast promoten we ook carpoolen actief.

Wagenpark naar Euroklasse 6

Vanaf 1 januari 2014 is het volgens Europese wetgeving vereist dat vrachtauto’s die geleverd worden voorzien zijn van motoren met Euro 6-technologie. Deze strenge wetgeving brengt met zich mee dat, ten opzichte van Euro 5, er tot wel 90 procent schoner gereden wordt! Beter voor het milieu en beter voor de mens. Sinds 2014 zijn de eerste Euro 6 vrachtauto’s zijn operationeel. Het gaat hierbij om DAF CF met 410pk MX-13 motoren in Space Cab uitvoering. In 2015 zijn er nog een tweetal aangeschaft en heeft de laatste euro 3 het wagenpark verlaten. Met deze investering in de toekomst draagt Verweij Logistiek BV verder bij aan het reduceren van de CO2-uitstoot. Door middel van zeer goede technische uitrusting mogen onze vrachtauto’s met autolaadkraan tot 85 ton meter de Euro zones betreden. Zoals stedelijk gebied en Maasvlakte 2.

Communicatie – minder papier door digitalisering

Onze vrachtwagens en montagebussen hebben alle benodigde (digitale) communicatiemiddelen ter beschikking. Hiermee kunnen opdrachten en meldingen worden doorgegeven, zodat we vrijwel geen overbodig papier meer gebruiken en efficiënt, doelmatig en snel kunnen handelen. Sinds het invoeren van het digitaal systeem ten behoeve van uitvoerende projecten is het ‘papieren monster’ binnen de bedrijfsvoering met 70% verminderd.

Spiegelafstelplaats

Voor het vakkundig afstellen van de spiegels is op eigen terrein de spiegelafstelplaats ingericht. Het bevordert het zo goed mogelijk inrichten van de chauffeurspositie zodat zij zo veilig mogelijk de weg op gaan.

Gebouwen en terreinen

Verweij Logistiek B.V. heeft op alle fronten geïnvesteerd in systemen om de CO2-uitstoot te verminderen. De in 2011 opgeleverde assemblage- en opslaghal en kantoor zijn voorzien van HR verlichting en een warmte-terugwinsysteem en waterreductiesystemen. Onder andere door de milieuvriendelijke waterzuivering en waterverbeteraar is het gebruik van schoonmaakmiddelen en gebruik van arbeidsmiddelen met betrekking tot onderhoud van gebouwen met 50% verminderd. Daarnaast is er een volledig automatisch zonweringsysteem, waardoor de airconditioning zeer minimaal verbruikt. Ook gebruiken we moderne, energiezuinige computers, beeldschermen en printers en andere apparatuur. Als kantoormeubilair hebben we gekozen voor ergostoelen, cradle-to-cradle, de overige inrichting bestaat voor 100% uit hergebruik van meubilair. Het gehele terrein is ingericht volgens een up-to-date scheidingssysteem, onder andere olie-afscheiders. Ook de hemelwaterafvoer is separaat. Voor verlichting hebben we in verband met veiligheid gekozen voor zeer energiezuinige continue verlichting gedurende de nacht. Ook het beveiligingssysteem is zeer energiezuinig.

Direct bellen